Wednesday, August 03, 2005

Γινόμαστε όλο και πιο πολύ ρατσιστές...?

(Μπλε χρώμα σαν την ελληνική σημαία μας!!!!!!!!-πλακίτσα-)
Καλοκαιρινό βράδυ, ζέστη και όλη η παρέα αραχτή στην καφετέρια που έχει γίνει το σπίτι μας!Πιάνουμε μια κουβέντα που ξεκινάει από τους gay και καταλήγει με τα αγόρια (δηλαδη όλοι εκτός από μένα) να τσακώνονται για το αν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια της σκλαβιάς μας π..γαν ή όχι...!
Η μεγαλύτερη στην παρέα ήμουν εγώ, μόλις στα 21!Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακούω 20χρονα και κάτω παιδιά να τσακώνονται αν θα πρέπει να φύγουν όλοι οι ξένοι από την Ελλάδα!Και διαπιστώνω ότι έχουν απόψεις που δεν είχαν ούτε οι πιο ακραίοι των ακραίων!!Τα μικρά παιδιά, βλέποντας τον κόσμο γύρω τους γεμάτο από ξένους, έχουν μεγαλώσει με μία τελείως αρνητική στάση απέναντί τους!Και λειτουργούν τελείως ρατσιστικά!Με απόψεις που φτάνουν στα όρια!Μόνο οι Έλληνες παιδιά!Αυτό είναι το σύνθημά τους!
Με αφορμή αυτό κάθησα να σκεφτώ και τη δική μου άποψη!Είμαι ρατσίστρια?Όχι?Ποια είναι τα όρια που χωρίζουν αυτά τα 2?Ναι, θα έδινα δουλειά σε κάποιον που δεν είναι Έλληνας και ας είχε οποιαδήποτε εθνικότητα!Θα τον φρόντιζα!Άρα δεν είμαι ρατσίστρια...Αλλά δεν ανέχομαι να με κοιτάνε σαν ξερολούκουμο κάθε φορα που περνάω από μπροστά τους ή που μπαίνω στο λεωφορείο!Ή να με σχολιάζουν στη γλώσσα τους και να με κοιτάνε έτσι που αν και δεν ξέρω τι λένε είμαι σίγουρη ότι με βρίζουν.Δεν ανέχομαι να βρίζουν τους ανθρώπους που τους δίνουν ψωμί.Δεν ανέχομαι να λένε ότι κάποτε θα μας έχουν δούλους.Δεν ανέχομαι να μας κλέβουν.Άρα είμαι ρατσίστρια...?Δεν ξέρω, είμαι πολύ μπερδεμένη!Είναι πραγματικά εκνευριστικό να σε κοιτάνε με μισό μάτι!Και τώρα δεν μιλάω για αυτούς που υποθέτουν όλοι, Αλβανούς, Βούλγαρους κλπ. Είναι και άλλοι!Π.χ. οι Αμερικάνοι.Ακόμα και οι συγγενείς μου που μένουν στις ΗΠΑ μας θεωρούν κατώτερους και ας είναι Έλληνες 3ης γενιάς!Μας θεωρούν υποανάπτυκτους!Ε, όχι να μας θεωρούν υποανάπτυκτους τα παιδάκια των Μακ Ντόναλτς!!!Που έχουν τόσο μυαλό ώστε να θεωρούν τα video-games πραγματικά και να σκοτώνουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους!!
Τελικά ίσως να είμαι και λίγο ρατσίστρια...ή αγαπάω την Ελλάδα μας λίγο παραπάνω από το κανονικό... Δεν λέω ότι οι Έλληνες είναι ο καλύτερος λαός του κόσμου!Έχουμε και εμείς πολλά κακά αλλά τουλαχιστον ξέρουμε να ξεχωρίζουμε κάποια πράγματα.Βασικά νομίζω ότι είμαστε ακόμα...ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

11 comments:

Thrass said...

Ε, όχι να μας θεωρούν υποανάπτυκτους τα παιδάκια των Μακ Ντόναλτς!!!

Να σε ρωτήσω κάτι? Πέρα από τις πολιτιστικές, ηθικές κλπ διαφορές, αν πήγαινες σε ένα κράτος που είναι φτωχότερο από την Ελλάδα, όπου η γραφειοκρατία και η αναξιοκρατία είναι χειρότερες από ό,τι στην Ελλάδα, η κρατική οργάνωση και η οργάνωση των υπηρεσιών πολύ χειρότερη, οι άνθρωποι πιο τεμπέληδες, οι δρόμοι πιο άθλιοι, τα κτίρια παλιά και κακομοίρικα, οι αποχετεύσεις βρωμερές, η παραγωγή στους περισσότερους (αν όχι όλους) τομείς ελάχιστη, εσύ δε θα τους θεωρούσες υπανάπτυκτους;

Αν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι "ναι", τότε κι εσύ θα θεωρούσες την Ελλάδα υπανάπτυκτη, αν ήσουν στη θέση των συγγενών σου.

Αυτά τα λέω έχοντας ζήσει 3 χρόνια στις ΗΠΑ (προφανώς δεν έζησα σε όλες τις Πολιτείες, Καλιφόρνια και Νέα Υόρκη, κυρίως) και όλα τα υπόλοιπα πριν και μετά στην Ελλάδα.

Ανδρέας said...

Quote 1:" τα αγόρια (δηλαδη όλοι εκτός από μένα) να τσακώνονται για το αν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια της σκλαβιάς μας π..γαν ή όχι...!"
Μας έχουν πηδήξει όχι μόνο οι Τούρκοι αλλά και όλα τα τα φύλα περί της λεκάνης της Μεσογείου. Κι εμείς έχουμε πηδήξει παλιότερα κάποιους απ'αυτούς. Που ακριβώς είναι το πρόβλημα; Αυτό είναι μάλλον καλό. Το gene pool αν δεν ανανεώνεται εκφυλίζεται ως γνωστόν (Σου προτείνω να διαβάσεις το Middlesex).
Quote 2: "Ή να με σχολιάζουν στη γλώσσα τους και να με κοιτάνε έτσι που αν και δεν ξέρω τι λένε είμαι σίγουρη ότι με βρίζουν".
Μπορείς να μου πεις το μυστικό, πως τα καταφέρνεις να καταλαβαίνεις μια γλώσσα που δεν κατέχεις; Για να μη χάνω το χρόνο μου να μαθαίνω ξένες γλώσσες δηλαδή. Επίσης σ'έχει κλέψει κανένας αλλοδαπός εσένα προσωπικά; Δίνεις επίσης ψωμί σε κανέναν; Είσαι μάλλον πολύ νέα για να είσαι εργοδότης τους.
Quote 3:"Ε, όχι να μας θεωρούν υποανάπτυκτους τα παιδάκια των Μακ Ντόναλτς!!!"
Ενώ εμείς είμαστε παιδιά των Goody's, σωστά;α Απορρώ πως αυτοί οι υπανάπτυκτοι καταφέρνουν να μας επιβάλλουν να ακούμε τη μουσική τους, να βλέπουμε τις ταινίες τους, να διαβάζουμε τα βιβλία τους (μήπως ξέχασες το ίδιο profile σου;), να αγοράζουμε τους υπολογιστές τους! Επίσης τυχαίνει αυτοί οι υπανάπτυκτοι να έχουν το πιο προχωρημένο διαστημικό πρόγραμμα, τα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου, ... ας σταματήσω εδώ. Κατά περίεργο τρόπο όλοι προσπαθούν επίσης να βρουν μια δουλειά στις ΗΠΑ, ένα περίεργο πράγμα...

Για προσγειωθείτε εσύ και οι φίλοι σου...

ΥΓ: Ελπίζω να μη δεις αυτό το σχόλιο σαν εχθρικό. Δεν έχω επίσης σκοπό να σε προσβάλω, απλά να σε ταρακουνήσω λίγο.

Revekka said...

Καταρχάς φίλε Σπασίκλα δεν βλέπω κανένα σχόλιο ως εχθρικό!Από τη στιγμή που εκθέτω την άποψή μου θα πρέπει να υποστώ τα όποια σχόλια!!!!1.Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα που μας πήδαγαν οι Τούρκοι για τόσο χρόνια και όλοι οι υπόλοιποι λαοί!Είναι φυσικό επακόλουθο!Το πρόβλημα το είχαν οι υπόλοιποι!2.Επίσης στις 2 από τις 3 ερωτήσεις η απάντηση είναι ναι!Και με έχουν κλέψει αλλά και καταλάβαινα τι έλεγαν!Η μάνα μου είναι Αρβανίτισα και τα αρβανίτικα μοιάζουν πάρα πολύ με τα αλβανικά!και καταλάβαινα πολύ καλά πως ήθελαν να με πηδήξουν και οι δύο!!
Δεν τους είπα εγώ υποανάπτυκτους, αυτοί μας είπαν!όλοι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους παιδιά!Και δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν μπαίνουν στο ίδιο καλούπι!Και γαμώ τις τεχνολογίες έχουν, και γαμω τις πόλεις και γαμώ τις οργανώσεις αλλά ποιος τους δίνει το δικαίωμα να μας βρίζουν έτσι? Δεν θέλω να βρω δουλεια στην Αμερική αλλά δεν είμαι και από αυτούς που φοβούνται να πουν ότι ψωνίζουν αμερικάνικα πράγματα!
Είναι πολλά που παίζουν στη μέση...Εξαρτάται και ποιος στα λέει!
Μια τελευταία ερώτηση:Αν σας τη σπάει τόσο πολύ η Ελλάδα γιατί είστε ακόμα εδώ και δεν ψάχνετε το αμερικάνικο όνειρο?Φίλε thrass γιατί επέστρεψες?

J95 said...

και καταλάβαινα πολύ καλά πως ήθελαν να με πηδήξουν και οι δύο

Πράγμα το οποίο -υποθέτω- συνιστά απαράδεκτο έγκλημα.

Thrass said...

Φίλε thrass γιατί επέστρεψες?

Λόγοι ανωτέρας βίας... Δεν ήταν απόφαση του στιλ "προτιμώ να ζω σε μια χώρα σαν τις ΗΠΑ ή σε μια χώρα σαν την Ελλάδα?".

Αν σας τη σπάει τόσο πολύ η Ελλάδα γιατί είστε ακόμα εδώ και δεν ψάχνετε το αμερικάνικο όνειρο?

Οφείλω να πω ότι η Ελλάδα "μου τη σπάει" μερικώς, αλλά επίσης αναγνωρίζω και τα καλά της. Βέβαια διατηρώ πάντα το δικαίωμα να "την κάνω για άλλες (Ηνωμένες) Πολιτείες".

Και γαμώ τις τεχνολογίες έχουν, και γαμω τις πόλεις και γαμώ τις οργανώσεις αλλά ποιος τους δίνει το δικαίωμα να μας βρίζουν έτσι?

Xμ, δεν το κατάλαβα ότι "μας έβρισαν". Στην αρχή το "υπανάπτυκτοι" το θεώρησα απλά ως μια ρεαλιστική παρατήρηση.

Ανδρέας said...

Quote:"Και με έχουν κλέψει αλλά και καταλάβαινα τι έλεγαν!Η μάνα μου είναι Αρβανίτισα και τα αρβανίτικα μοιάζουν πάρα πολύ με τα αλβανικά!και καταλάβαινα πολύ καλά πως ήθελαν να με πηδήξουν και οι δύο!!"
Οκ, τώρα το εξήγησες (το παίρνω πίσω το σαρκαστικό σχόλιο). Τα περί πηδήματος γιατί σε εκπλήσουν; Πίστευαν πως δεν καταλαβαίνεις, γι'αυτό έλεγαν τις σκέψεις τους φωναχτά. Πιστεύεις πως ο ελληνικός ανδρικός πληθυσμός σκέφτεται διαφορετικά; Σε διαβεβαιώ πως τέτοιου είδους σκέψεις δεν έχουν να κάνουν με εθνικότητα, είναι χαρακτηριστικό του homo sapiens (οι στατιστικές λένε πως οι άνδρες σκέφτοντα το sex ανά 7 λεπτά περίπου κατά μεσο όρο αν θυμάμαι καλά...). Και θα συμφωνήσω με τον J95, μάλλον σαν κοπλιμέντο πρέπει να το λάβεις!
Όσο για το υπανάπτυκτοι είναι κριτική που μάλλον την πήρες πολύ προσωπικά. Σαν χώρα είμαστε σαφώς πιο υπανάπτυκτοι από χώρες της δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ αλλά υπάρχουν και πολλές χώρες που είναι πιο υπανάπτυκτες από εμάς και για τις οποίες κι εμείς λέμε παρόμοια πράγματα. Δες τέτοιου είδους κριτική σαν πρόκληση για να βελτιωθούμε.
Το ότι επίσης κάποιοι από εμάς δεν επιλέγουν να ζήσου έξω ενώ έχουν ή είχαν αυτή τη δυνατότητα είναι αρκετά σύνθετο πρόβλημα. Εμπλέκοντε πολλά πράγματα, προσωπικά, επαγγελματικά, ακόμα και το κλίμα (δοκίμασε να ζήσεις σε μια χώρα που έχει 300 μέρες το χρόνο συννεφιά/βροχόπτωση όταν έχεις συνηθίσει 300 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια!).

Revekka said...

Συμφωνώ, παίζουν πάρα πολλά ρόλο!!ο κάθε ένας έχει τους λόγους του που λέει ότι λέει!
Απλά θα συμπληρώσω ότι δεν είπαν μόνο ότι θα με πηδήξουν αλλά και άλλα πολλά όμορφα για τη μάνα μου και πράγματα που δεν θέλω να πω!Κια ποιος στην τελική σας λέει ότι είναι ωραίο να τα λένε ΄Ελληνες?Ωραίος τρόπος να υπερηφανεύονται οι άντρες όλων των εθνικοτήτων, τι να σας πω!!!!!!!!!!

J95 said...

Πάντως, πες στην παρέα σου, ότι γενικά οι Τούρκοι δε μας πολυπ..γαν. Απλά έπαιρναν για 300 χρόνια τα καλύτερα (πιο έξυπνα, πιο δυνατά, πιο όμορφα, πιο γεναία, πιο σεξουλιάρικα, πιο έτσι, πιο αλλιώς) γκομενάκια αμφοτέρων των φύλων και τα έκαναν Τούρκους.

Που αποδεικνύει ότι υπάρχουν και χειρότερα πράγματα που μπορεί να πάθει μία γονιδιακή δεξαμενή από την απομόνωση. Συγκεκριμένα, αφαίρεση των καλύτερων γονιδίων και απομόνωση.

J95 said...

Βασικά νομίζω ότι είμαστε ακόμα...ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

Επ! Αυτό τώρα το πρόσεξα (θα πέταξε κανένα Exception ο εγκέφαλός μου όταν το διάβαζα).

Λοιπόν, διάβασε το παρακάτω προσεκτικά, γιατί:
α) Είναι κάτι 100% σωστό.
β) Είναι από εμένα για σένα.
γ) Είναι χωρίς εχθρική διάθεση. Όλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε λάθη και στην πραγματικότητα είναι φυσικό να σκέφτεσαι έτσι, με την ίδια έννοια που είναι φυσικό να μην υπάρχουν περιορισμοί στα μέρη όπου μπορείς να χέσεις. [διάβαζε δηλαδή: είναι ζωωδώς ενστικτώδες]
δ) και είναι το εξής:

Πολύ δύσκολα θα μπορούσε να συνοψίσει κάποιος σε λιγότερες λέξεις την ουσία της ρατσιστικής σκέψης. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και επαφίονται στο προσωπικό στυλ του καθενός. Αλλά το Α και το Ω του ρατσισμού είναι να νομίζεις ότι οι διαφορετικοί από εσένα δεν έχουν την ανθρώπινη ιδιότητα.

Revekka said...

Αχ...Τότε βάλε αλλή μία ρατσίστρια στη λίστα...

oTheos said...

Oloi exoun endokso parelthon...I ellada den exei tipota to idaitero...To mono idaitero pou exei einai oti einai to meros pou gennithikame kai to agapoume gia auton akrivos ton logo kai gia kanenan allo pio antikeimeniko!
Iparxoun ispanoi pou theoroun oti einai o pio endoksos laos tou kosmou( aionas ton anakalipseon).
Iparxoun galloi pou theoroun pos o gallikos politismos einai o anoteros tou kosmou(gallikos diafotismos).
Iparxoun tourkoi pou theoroun ton politismo tous anotero olon(othomaniki autokratoria).
I lista den teleionei pote!!!
Prosekste to giati den didaskomaste oute emeis oute kai kanenas laos antikeimeniki istoria!
Auta pou exoume mesa mas einai vamena mple!
Exete ta matia sas anoixta otan taksideuete kai tha deite pio antikeimenika ton kosmo!
To na min eisai ratsistis einai to pio diskolo pragma tou kosmou! To na eisai to pio eukolo!!!