Thursday, May 19, 2005

Requiem for a dream...

Άλλη μία πολύ γαμάτη εργασία για την σχολή!!!Αυτή τη φορά θα πρέπει να μυηθούμε στον κόσμο των ναρκωτικών και να αναλύσουμε αυτή την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ταινία!Πόσο λοιπόν μπορεί να ξεπέσει κάποιος για να βρει τη δόση του?Πόσα "ναρκωτικά" παίρνουμε καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνουμε?Είναι η τηλεόραση ναρκωτικό?Η μεγάλη ζωή είναι ικανό κίνητρο για να καταστρέψεις την υγεία σου και τη ζωή σου?Τόσα πολλά ερωτήματα σου δημιουργούνται βλέποντας αυτή την ταινία!
Τα συναισθήματα είναι τελείως αντιφατικά!Από τη μία στενοχωριέσαι αφάνταστα βλέποντας τους ήρωες να βυθίζονται στην απόγνωση και από την άλλη λες ότι μόνοι τους επέλεξαν το δρόμο τους ξέροντας τις συνέπειες...Οι τελευταίες σκηνές της ταινίας είναι ένα απίστευτος ύμνος εναντίον των ναρκωτικών!Όλες οι συνέπειες, από τις καθαρά σωματικές μέχρι και τις ψυχολογικές περνούν από μπροστά σου σε όλο τους το μεγαλείο!Αν μετά από αυτά που θα δεις, εξακολουθείς να έχεις περιέργεια για το πώς θα είναι τα ναρκωτικά, τότε ειλικρινά τα θες και τα παθαίνεις...
Πλέον η ενημέρωση γύρω από αυτό το θέμα είναι τόσο εκτενής που δεν λυπάμαι κανέναν για τις επιλογές του!Εσείς τι νομίζετε?

4 comments:

J95 said...

Υπάρχουν ναρκωτικά και ναρκωτικά.

Προσωπικά δε θα βιαζόμουν τόσο να πάψω να λυπάμαι κάποιον για τις επιλογές του.

Revekka said...

Επιλέγεις να καταστραφείς...Εγώ πώς να σε βοηθήσω όταν αυτό θες...?

Anonymous said...

Δύσκολο να τους κρίνουμε απόλυτα.. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ψυχικά αδύναμα και ασταθή άτομα που βλέπουν τη ζωή και τα προβλήματά της σαν ένα πελώριο βουνό ..αντί όμως να το ανεβούν σιγά σιγά, προτιμούν να "πετάξουν" νομίζοντας πως έτσι δε θα είναι τόσο βαρετή κι αργή η διαδρομή..

Είναι σίγουρα επιλογή τους και γι' αυτό ευθύνονται αποκλειστικά αυτοί. Αυτό που σε κάνει να τους λυπάσαι είναι όταν θέλουν πια να αλλάξουν την κατάστασή τους αλλά δεν τα καταφέρνουν..


(Το συμπτωματικό της υπόθεσης είναι ότι την ταινία θα τη δω για πρώτη φορά σε λίγο)

Zpi said...

Όντως μετά από τόσες ταινίες και ρεπορτάζ που έχουν γίνει για τα ναρκωτικά και την ηρωίνη ο κόσμος στις μέρες μας οφείλει να είναι ψιλιασμένος. Δεν υπάρχει η δικαιολογία τύπου "δοκίμασα λίγη άσπρη να δω τι γίνεται χωρίς να φανταστώ τις συνέπειες".
Κατά τη γνώμη μου το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι η ηρωίνη αλλά τα ναρκωτικά νέας γενιάς. Όλοι έχουμε μάθει για τις συνέπειες της ηρωίνης, αλλά ποιος ξέρει τι επιδράσεις έχουν στον οργανισμός τα καινούρια χάπια που πέρνουν τα τσακαλάκια για να γουστάρουν στα clubs.
Αυτά εν ολίγοις, το θέμα δε μπορεί να αναλυθεί μέσα σε 2-3 comments.